گلاب در مرغ: آیا امتحانش کردید؟
اضافه کردن گلاب به مرغ، یک ترفند آشپزی قدیمی است که در سالهای اخیر دوباره محبوب شده است. بسیاری از خانمهای خانهدار در نی نی سایت تجربیات خود را در این زمینه به اشتراک گذاشتهاند. در این پست، خلاصهای از 25 مورد از این تجربیات را برای شما گردآوری کردهایم:

- ✅1. بوی بد مرغ رو میگیره، واقعا عالیه!
- ✅2. من همیشه میزنم، مرغم یه عطر خاصی میگیره.
- ✅3. فقط یکم بزنید، زیادش طعم مرغ رو عوض میکنه.
- ✅4. من تو آب مرغ میریزم، خیلی خوب میشه.
- ✅5. بهتره از گلاب اصل استفاده کنید.
- ✅6. من برای جوجه کباب هم استفاده میکنم.
- ✅7. برای مرغ شکم پر عالیه.
- ✅8. گلاب محمدی بهتر از گلاب معمولی هست.
- ✅9. من موقع تفت دادن مرغ اضافه میکنم.
- ✅10. خیلی بدمزه میشه! من خوشم نیومد.
- ✅11. به نظر من هیچ تاثیری نداره.
- ✅12. برای مرغ ترش شمالی خیلی خوبه.
- ✅13. من یک قاشق چایخوری میزنم کافیه.
- ✅14. بستگی به سلیقه داره، باید امتحان کنید.
- ✅15. با ادویه های دیگه طعمش خیلی خوب میشه.
- ✅16. من همیشه قبل از پخت مرغ، با گلاب ماساژ میدم.
- ✅17. برای از بین بردن بوی زهم خیلی خوبه.
- ✅18. همسرم خیلی دوست داره.
- ✅19. مامانم همیشه تو مرغ میریزه.
- ✅20. من به جای زعفران میریزم.
- ✅21. مرغ رو خیلی خوش عطر میکنه.
- ✅22. من یکم گلاب و آبلیمو میزنم.
- ✅23. فقط یکم بعد از پخت بریزید، نسوزه.
- ✅24. به نظر من برای مرغ مجلسی خیلی خوبه.
- ✅25. حتما امتحان کنید، ضرر نداره.
همانطور که مشاهده میکنید، نظرات در مورد بهرهگیری از گلاب در مرغ بسیار متفاوت است.
برخی از افراد معتقدند که گلاب باعث از بین رفتن بوی بد مرغ و خوش عطر شدن آن میشود، در حالی که برخی دیگر از طعم آن خوششان نمیآید و معتقدند که تاثیر چندانی ندارد.
بهترین راه برای فهمیدن اینکه آیا از طعم گلاب در مرغ خوشتان میآید یا نه، این است که خودتان آن را امتحان کنید!
گلاب در مرغ: خلاصه تجربیات نی نی سایت
1. عطر و طعم بی نظیر
خیلی از خانمها در نی نی سایت میگن اضافه کردن گلاب به مرغ، عطر خیلی خوبی بهش میده که اصلا قابل مقایسه با مرغ معمولی نیست. بعضیها هم میگن طعم مرغ رو لطیفتر و خوشمزهتر میکنه. میگن مخصوصا برای کسایی که طعم مرغ براشون تکراری شده، یه تغییر خوبه.
2. مقدار گلاب
اکثر کاربرا پیشنهاد میدن که مقدار گلاب کم باشه. چون اگه زیاد بشه ممکنه طعم مرغ رو تلخ کنه. بعضیها میگن یه قاشق غذاخوری برای یه مرغ کافیه. بعضیها هم میگن چند قطره کافیه و بیشتر نه. بهتره اول کم بریزید و بعد اگه لازم بود اضافه کنید.
3. زمان اضافه کردن گلاب
بیشتر خانمها میگن گلاب رو آخرای پخت اضافه کنید. مثلا 10-15 دقیقه آخر. اینجوری عطرش بیشتر حفظ میشه و نمیپره. بعضیها هم میگن بعد از خاموش کردن شعله اضافه میکنن و در قابلمه رو میذارن. اضافه کردن در ابتدای پخت باعث میشه عطر گلاب از بین بره.
4. نوع غذا
گلاب بیشتر برای مرغ آبپز، مرغ شکم پر و خورشت مرغ استفاده میشه. بعضیها میگن برای مرغ سرخ کرده هم میشه استفاده کرد، ولی باید خیلی کم باشه. برای جوجه کباب کمتر پیشنهاد میشه.
5. طعم دهنده های دیگر
خیلیها میگن ترکیب گلاب با زعفران طعم خیلی خوبی به مرغ میده. بعضیها هم میگن با آبلیمو و پیاز هم خوب میشه. بهتره با ادویههای دیگه هم امتحان کنید و ببینید کدوم ترکیب رو بیشتر دوست دارید.
6. گلاب با کیفیت
اکثر کاربرا تاکید دارن که از گلاب با کیفیت و اصل استفاده کنید. گلابهای تقلبی ممکنه طعم خوبی نداشته باشن و حتی طعم مرغ رو خراب کنن. بهترین گلاب، گلاب کاشان هست. به بوی گلاب دقت کنید، نباید بوی الکل بده.
7. تجربه با خورشت مرغ
خیلی از خانمها در خورشت مرغ از گلاب استفاده میکنن و نتیجه خوبی میگیرن. میگن طعم خورشت رو خیلی خاص میکنه. مخصوصا با آلو یا زرشک ترکیب خوبی میشه. باز هم تاکید دارن که مقدار گلاب کم باشه.
8. مرغ شکم پر مجلسی
برای مرغ شکم پر، گلاب یه انتخاب عالیه. میتونید هم داخل مواد میانی استفاده کنید و هم روی خود مرغ بمالید. عطرش خیلی مجلسی و خوب میشه. با زرشک و گردو ترکیب بینظیری میشه.
9. حذف بوی زُخم
بعضی از کاربرا میگن گلاب میتونه بوی زُخم مرغ رو بگیره. البته برای این کار، مرغ رو قبل از پخت باید خوب شست. اضافه کردن کمی آبلیمو هم کمک میکنه.
10. استفاده در سس
میتونید از گلاب در سسی که برای مرغ درست میکنید هم استفاده کنید. به سس طعم و عطر خوبی میده. فقط حواستون باشه که سس خیلی شیرین نشه.
11. آزمایش قبل از مهمانی
اگر قصد دارید برای مهمانی از گلاب در مرغ استفاده کنید، حتماً قبلش یک بار امتحان کنید. اینجوری مطمئن میشید که طعمش رو دوست دارید و مقدار مناسب رو هم پیدا میکنید.
12. کودکان و گلاب
بعضی از مادرها میگن بچهها طعم مرغی که با گلاب درست شده رو بیشتر دوست دارن. البته باید مقدار گلاب خیلی کم باشه تا طعم تندی نداشته باشه. میتونید برای بچهها مرغ آبپز با گلاب درست کنید.
13. مرغ ترش با گلاب
بعضیها میگن در مرغ ترش هم میشه از گلاب استفاده کرد. طعم ترش و شیرین خیلی خوبی بهش میده. فقط باید حواستون باشه که مقدار گلاب با بقیه مواد همخونی داشته باشه.
14. جایگزین برای زعفران
اگر زعفران ندارید، میتونید از گلاب به عنوان جایگزین استفاده کنید. البته عطر و طعم زعفران رو نداره، ولی باز هم طعم خوبی به مرغ میده. میتونید کمی زردچوبه هم اضافه کنید تا رنگ مرغ بهتر بشه.
15. مرغ با آلو و گلاب
ترکیب مرغ با آلو و گلاب یکی از محبوبترین غذاها در نی نی سایته. طعم ملس و عطر گلاب خیلی خوشمزه میشه. میتونید کمی شکر هم اضافه کنید تا طعمش متعادل بشه.
16. نکات ایمنی
بعضی از کاربرا میگن که بعضی افراد ممکنه به گلاب حساسیت داشته باشن. اگر سابقه حساسیت دارید، قبل از بهرهگیری از گلاب در غذا با پزشک مشورت کنید. بهتره برای اولین بار مقدار کمی گلاب استفاده کنید.
17. مرغ نذری
بعضی از خانمها میگن برای مرغ نذری هم میشه از گلاب استفاده کرد. مخصوصا اگه تعداد زیادی مرغ داشته باشید، گلاب عطر خیلی خوبی به همه مرغها میده. فقط حواستون باشه که مقدار گلاب زیاد نباشه تا طعمش تلخ نشه.
18. مرغ رژیمی
میتونید برای مرغ رژیمی هم از گلاب استفاده کنید. به جای سرخ کردن، مرغ رو آبپز کنید و کمی گلاب بهش اضافه کنید. با سبزیجات پخته هم خیلی خوشمزه میشه.
19. طعم بهاری
خیلی از کاربرا میگن طعم مرغی که با گلاب درست میشه، یه طعم بهاری و لطیف داره. مخصوصا برای فصل بهار و تابستون خیلی مناسبه. میتونید با سبزیجات تازه فصل هم سرو کنید.
20. بهرهگیری از گلاب در ماریناد
میتونید مرغ رو قبل از پخت با گلاب ماریناد کنید. به این صورت که مرغ رو با گلاب، پیاز، آبلیمو و ادویهها مخلوط کنید و چند ساعت در یخچال بذارید. اینجوری طعم مرغ خیلی بهتر میشه.
21. مرغ با هویج و گلاب
ترکیب هویج و گلاب هم برای مرغ خیلی خوشمزه میشه. میتونید هویج رو به صورت حلقه ای برش بزنید و با مرغ بپزید و کمی گلاب بهش اضافه کنید. طعم شیرین و معطری پیدا میکنه.
22. مرغ با قارچ و گلاب
قارچ هم یکی دیگه از موادی هست که با گلاب خوب میشه. میتونید قارچ رو تفت بدید و با مرغ بپزید و کمی گلاب بهش اضافه کنید. طعم خیلی خوبی پیدا میکنه.
23. مرغ و ادویه کاری و گلاب
بعضی ها مرغ را با ادویه کاری درست کرده و کمی گلاب هم اضافه میکنند. این کار به مرغ یه عطر خاص و دلپذیری میده.
24. گلاب در پلو مرغ
بعضی از خانم ها میگن که در پلو مرغ هم میشه از گلاب استفاده کرد. به این صورت که بعد از آبکش کردن برنج، کمی گلاب روی آن بریزند. این کار به پلو عطر و طعم خیلی خوبی میده.
25. تنوع در ادویه ها
بهرهگیری از گلاب فرصتی است تا ادویه های مختلفی را با مرغ امتحان کنید و به طعم جدیدی برسید. گاهی کمی دارچین یا زنجبیل میتواند طعم دلپذیری ایجاد کند.







من یه بار مرغو با گلاب زیاد زدم طوری شد که اصن مزه مرغ نمی اومد فقط بوی گلاب می داد انگار عطر خورده بودیم. بعد فهمیدم گلاب باید کم باشه و آروم آروم اضافه شه.
موقعی که مرغو می پزم گلاب رو دقیقه های آخر می ریزم تو قابلمه. یه دفعه اولش رو وسط پخت زدم و تموم خاصیتش رفته بود هوا. حالا می دونم که اگه بخوای عطر گلاب بمونه باید آخر کار باشه.
برای مرغ کبابی دیدم بعضیا گلاب رو موقع ماریناد کردن می ریزن. منم اینکارو کردم ولی مرغ تلخ شد. فهمیدم برای کباب بهتره گلاب نریزم یا خیلی کم بذارم تو سس کناری.
مرغ شکم پر درست کردم و گلاب رو توی مواد داخلش ریختم. اینجا تنها جایی بود که گلاب زیاد مشکلی پیش نیاورد و طعم خوبی هم داد. ولی باز هم نباید زیاده روی کرد.
کاش یه کم در پست درباره ترکیب گلاب با سایر مواد مثل زعفران یا آبلیمو بیشتر می نوشتید. من چندبار این ترکیبات رو امتحان کردم نتایج جالبی داشت که می تونست براش مثال بزنه.